Βαθιά υπόκλιση στην Καρολίνα Πελενδρίτου!

Η κορυφαία Κύπρια αθλήτρια, με μια εκπληκτική εμφάνιση, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο, κατηγορία S11, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Με μια επίδοση 29.82 δευτερολέπτων, η 38χρονη Πελενδρίτου ξεπέρασε τον εαυτό της και χάρισε στην Κύπρο ένα ακόμα μετάλλιο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των μεταλλίων της σε επτά από το 2004!

Η κούρσα ήταν συναρπαστική, με την Πελενδρίτου να δίνει τον καλύτερο εαυτό της και να τερματίζει στη δεύτερη θέση, μόλις πίσω από την Κινέζα αθλήτρια Τζιά Μα, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ 28.96 δευτερολέπτων. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ουκρανή Μαρίνα Πιντούμπνα, η οποία τερμάτισε με χρόνο 30.30 δευτερολέπτων.

Η νίκη αυτή της Πελενδρίτου δεν είναι απλώς μια ακόμα προσθήκη στη μακρά λίστα των επιτυχιών της, αλλά και μια απόδειξη της αφοσίωσης, της δύναμης και του πάθους της για το άθλημα, παραμένοντας στην κορυφή της παγκόσμιας κολύμβησης για πάνω από δύο δεκαετίες.

Οι επιδόσεις της συνεχίζουν να εμπνέουν και να γεμίζουν υπερηφάνεια την Κύπρο, καταγράφοντας την ιστορία της στο πάνθεον των μεγάλων αθλητών.

Photo credits: Paris J Andreou / Cyprus National Paralympic Committee