Παραολυμπιακό Πανόραμα 2024

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Παραολυμπιακό Πανόραμα 2024 το Σάββατο 1η Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση έγινε από τις 10.00 μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι και σ ’αυτή έλαβαν μέρος 26 παρα αθλητές μας, 12 προπονητές και 17 συνοδοί από 10 παρα αθλήματα.

Ο ραδιοσταθμός kiss Fm με live link μετέδιδε σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση. Παρουσιαστές του προγράμματος ήταν ο Άντη Παναγιώτου και Αναστασία Δρακά.

Tο πρόγραμμα ξεκίνησε με καλωσόρισμα και εισαγωγή από τους παρουσιαστές και τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Σάββα Λακερίδη και ακολούθησε η ανάκρουση του Παραολυμπιακού ύμνου. Στη συνέχεια στις Ομιλίες από μέρους της ΚΕΠΕ μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Δρ Ανδρέας Ρουμπάς ενώ εκ μέρους του ΚΟΑ η Κα Τάμπα Αντιγόνη λειτουργός αγωνιστικού αθλητισμού. Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Κος Eric Tosatti Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου εκ μέρους της πρέσβειρας της Γαλλίας. Το παρόν του έδωσε και ο Κος Γιώργος Μητραλέξης εκπροσωπώντας την Ελληνική Πρεσβεία. Παρών στην εκδήλωση ήταν τέλος και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Εκπροσωπώντας τις Ομοσπονδίες και το Άθλημα τους μίλησαν οι πιο κάτω:

1. Τοξοβολία: Ο Χρήστος Μισός και ο Κυριάκος Δημητρίου- Αθλητές

2. Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Η Λουΐζα Κουρέα -Προπονήτρια και ο Ανδρέας Αραβής- Αθλητής.

3. Μπάτμιντον: O Οδυσσέας Γεωργιάδης – Αθλητής

4. Άρση Βαρών:Παραολυμπιονίκης Μαρία Μάρκου

5. Κολύμβηση: Μιχάλης Κουμή- Προπονητής, Μάριος Φιλίππου Αθλητής.

6. Στίβος: Βίκτωρας Πενταράς- Αθλητής

7. Αντισφαίριση: κ. Ευαγγελία Παναγίδη- Μέλος της Επιτροπής ΑΜΕΑ

8. Ποδηλασία: Παραολυμπιονίκης Γιάννης Γαβριήλ

9. Σκοποβολή: Ευριπίδης Ευριπίδου- Αθλητής

10. Καλαθόσφαιρα: Μιχάλης Παυλίδης- Αθλητής

Τα Παραολυμπιακά αθλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν και έδωσαν την ευκαιρία για πρακτική δοκιμασία ήταν η Τοξοβολία, η Καλαθόσφαιρα, η Επιτραπέζια Αντισφαίριση, η Αντισφαίριση, η Αντιπτέριση, και η Ποδηλασία ενώ παρουσιάστηκαν και ο Στίβος, η Κολύμβηση, η Άρση Βαρών και η Σκοποβολή.