Nέο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Ο Μιχάλης Παυλίδης είναι το νέο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Το Παραολυμπιακο κίνημα τον καλώς ορίζει στις τάξεις του.

Ο Μιχάλης Παυλίδης είναι αθλητής της Καλαθοσφαίρισης και Στίβου. Αγωνίστηκε με τα εθνικά χρώματα στους Παγκόσμιους Αγώνες παρά στίβου στο Παρίσι το 2022 στο αγώνισμα των ρίψεων.

Η εκλογή του Νέου μέλους της ΚΕΠΕ έγινε χθες κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής συνέλευσης που ήταν και εκλογική για ένα μέλος, αφού όπως είναι γνωστό αποχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Αντώνης Φούρναρης. Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προτείνε για υποψήφιο μέλος τον 35χρονο παρά αθλητή της σε τροχοκαθισμα, ο οποίος τελικά εκλεγηκε χωρίς ανθυποψηφιο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΕ, Ανδρέας Καμαρλιγκος κατά τη διάρκεια του απολογισμού του τόνισε μεταξύ πολλών άλλων ότι η Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει τις δράσεις τής και αυτό διαφαίνεται μέσα από τις πολλές Διεθνείς Συμμετοχές στο εξωτερικό. Παράλληλα, τόνισε ότι η χρονιά που μπαίνει (2024) είναι μια χρονιά πολύ σημαντική αφού το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν οι Παρά Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι με την Κύπρο να διεκδικεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε σύγκριση με προηγούμενες Παρά Ολυμπιάδες και ασφαλώς από την τελευταία Παρά Ολυμπιάδα στο Τόκιο. Ο πρόεδρος της ΚΕΠΕ ανέφερε, επίσης ,ότι αυτή είναι η προτελευταία του Γενική Συνέλευση, αφού όπως σημείωσε μετά από την λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι δεν θα επανεδιεκδικησει την προεδρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας, Ανδρέας Ρουμπας αναφέρθηκε στο νέο καταστατικό της ΚΕΠΕ, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη, ενώ τέλος εγκρίθηκαν ως δόκιμα μέλη οι Ομοσπονδίες Τένις και Αναρρίχησης, ενώ η Ομοσπονδία Τζούντο είναι πλέον μόνιμο μέλος μαζί με τις Ομοσπονδίες Τοξοβολίας, Μπάντμιντον, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Άρσης Βαρών, Κολύμβησης, Καλαθοσφαίρισης, Ποδηλασίας και Κανό Καγιάκ