Αποστολή μας

 • Κύριοι σκοποί της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής είναι η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και η ανάπτυξη, προώθηση και προστασία του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Κύπρο σύμφωνα με τους Κανόνες και Κανονισμούς της Διεθνής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

  Η προαγωγή του αγωνιστικού αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία σύμφωνα με το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της Δ.Π.Ε., στην Κύπρο, χωρίς καμία διάκριση για πολιτικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς, φυλετικούς ή άλλους λόγους.

  Η εκπροσώπηση και διασφάλιση της συμμετοχής της Κύπρου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες καθώς και σε Αγώνες αναπηριών πολλαπλών αθλημάτων σε περιφερειακό, ηπειρωτικό και παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες ευρίσκονται υπό την αιγίδα της Δ.Π.Ε.

  Η οργάνωση μαζί με τις αντίστοιχες Εθνικές Ομοσπονδίες της προετοιμασίας των αθλητών αυτών με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Κύπρου στους αγώνες αυτούς.

  Η οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών και άλλων προγραμμάτων για την ανάπτυξη, διάδοση και καλλιέργεια των παραολυμπιακών αθλημάτων, την ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι».

  Η προώθηση και λήψη μέτρων για την πάταξη και τον εξοστρακισμό της βίας από τους αθλητικούς χώρους και της λήψης διεγερτικών ουσιών από αθλούμενους ή την χρήση κάθε μέσου σωματικής ή νευρικής διέγερσης, που είναι ενδεχόμενο να επιφέρει τεχνική μεταβολή της φυσικής αγωνιστικής ικανότητας των αθλουμένων.

 • LogoTransparent300x355